Kommunens webbplatser

Näringslivets nyhetsbrev ute nu

I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om hur du som företagare kan locka och behålla internationella talanger, socialt företagande och om Växjös sommargata för ett levande centrum.

Publiceringsdatum30-januari-2024

I den fortsatta jakten på den framtida kompetensförsörjningen behöver kommunen och näringslivet öka sin synlighet och attraktivitet även för internationella talanger.

Nyligen var vi på näringslivsavdelningen på EmigratieBeurs - Emigration Expo, en av Europas största mötesplatser för arbetssökande och arbetsgivare. En matchmaking av kompetens och kompetensbehov helt enkelt. Växjö, Tingsryd och Ljungby kommun, representanter från näringslivet och Region Kronoberg gjorde en gemensam ansats för att locka kompetens både till länets näringsliv men även till dess offentliga verksamheter. Det blev ett fantastiskt möte med ett hundratal förväntansfulla välutbildade nederländare som längtar efter att få arbeta, bo och leva i Småland.

Nästa aktivitet på temat blir en spännande heldag i Kalmar den 15 maj där vi utforskar strategier för att attrahera och behålla internationella talanger. Missa inte den!

Nu fortsätter vi att arbeta tillsammans för att göra Växjö till den perfekta platsen för internationell kompetens, tillsammans kan vi skapa en framtid där mångfald är vår största tillgång.

Lotta & teamet på näringslivsavdelningen
Tveka inte att höra av dig med dina tankar, frågor och idéer, du hittar kontaktuppgifter här.

Lotta Fonsell och teamet på näringslivsavdelningen

Läs aprils nyhetsbrev

Läs mars nyhetsbrev

Läs januaris nyhetsbrev.

Uppdaterad: 18-april-2024