Kommunens webbplatser

Näringslivets nyhetsbrev ute nu

I detta nyhetsbrev kan du bland annat läsa om Nordens största hållbarhetsevent Sustainable tomorrow som går av stapeln i september. Hur du som företagare kan engagera dig i framtidens arbetskraft, SM i Mathantverk och mycket mer.

Publiceringsdatum30-januari-2024

Förra veckan samlades nästan 200 företagare på frukostmöte på Växjö teater kring ett viktigt tema om vårt omvärldsläge, vårt totalförsvar och näringslivets roll och betydelse för vår beredskap. Så många bra inspel och expertis på området. Några viktiga slutsatser var att näringslivets roll är direkt avgörande för vår beredskap och motståndskraft och hur viktigt det är att våra verksamheter fungerar även under störda förhållanden. Att tänka på det som är affärskritiskt, frågor som till exempel hur tar jag emot en order när inte strömmen fungerar?

Med ett enkelt frukostmöte har vi skapat lite bättre förståelse för våra olika roller och inte minst viktigt att vi ska använda våra befintliga kontaktytor och nätverk i arbetet framåt och också i händelse av kris. Ett bra exempel där samverkan mellan kommun och näringsliv ger konkret och avgörande nytta.

En bra början på ett långsiktigt och viktigt arbete!

Lotta & teamet på näringslivsavdelningen

Lotta & teamet på näringslivsavdelningen
Tveka inte att höra av dig med dina tankar, frågor och idéer, du hittar kontaktuppgifter här.

Lotta Fonsell och teamet på näringslivsavdelningen

Läs majs nyhetsbrev

Läs aprils nyhetsbrev

Läs mars nyhetsbrev

Läs januaris nyhetsbrev.

Uppdaterad: 23-maj-2024