Kommunens webbplatser

Socialt företagande

Ser du affärer som ett medel för att skapa samhällsnytta? Vare sig det gäller att minska miljöpåverkan, eller främja social rättvisa så kan sociala företag och samhällsentreprenörer bidra till att lösa samhällsproblem och göra positiv skillnad i samhället.

Är du intresserad av att starta ett socialt företag, eller vill du vara med och främja för socialt företagande? Vi på Växjö kommun ser socialt företagande som en viktig del av kommunens framtida hållbarhetsarbete. Genom att skapa fler mötesplatser och nätverk, hoppas vi att fler företag har möjlighet att engagera sig socialt och bidra med samhällsnytta på längre sikt. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vad är social ekonomi?

Europeiska unionen (EU) erkänner den sociala ekonomin som en viktig del av den ekonomiska verksamheten och som en källa till social inkludering, innovation och hållbar utveckling. EU har antagit olika strategier och initiativ för att främja den sociala ekonomin och stödja dess tillväxt och utveckling.

Här hittar du mer information om social ekonomi

För dig som har ett socialt engagemang och brinner för socialt företagande i Växjö kommun finns det flera aktörer och projekt som kan hjälpa dig. Här är några av de

 

Coompanion Kronoberg

Coompanion Kronoberg är experter på kooperativt och hållbart företagande. Hos dem får ni kostnadsfri rådgivning, praktisk utbildning eller möjlighet att hitta andra att samarbeta med.

Mer information på Kronoberg - Coompanions webbplats

 

Nätverket Samväx:

  • Ett forum för att växa, inspireras och lära av varandra
  • Nätverksträffar och föreläsningar
  • Kunskap och stöttning inom socialt företagande

Kontaktperson

Jennie Nivard, näringslivsutvecklare, jennie.nivard@vaxjo.se

Vill du bli en del av Samväx?

Fyll i din e-postadress i formuläret nedan så berättar vi mer.

Skog

Whilmar Lopez , Therése Jaramillo, Jennie Nivard, Luljeta Jetullahu

Uppdaterad: 11-april-2024