Kommunens webbplatser

Välkommen Andréa Swedenborg – näringslivsutvecklare med fokus på hållbarhetsfrågor

 Andréa må vara ny i rollen som näringslivsutvecklare men har flera år erfarenhet inom Växjö kommun då hon arbetat som projektledare inom IT och digitalisering.
-En intressant roll, tycker hon, eftersom man får jobba brett med alla våra förvaltningar och kommunala bolag. 

Publiceringsdatum23-september-2022

 Från Småland till vida världen – och tillbaka igen

Andréa beskriver sig som en typisk smålänning med stark företagsanda. -I grunden är jag en småländsk produkt från två egenföretagare och fick tidigt lära mig vad det innebar att driva ett familjeföretag. Min egen arbetslivsresa började däremot inom IT för större internationella företag, vilket även gav mig möjlighet att få utvecklas på utlandspositioneringar som i USA och Schweiz. Men så för några år sedan väcktes intresset att få prova på den offentliga sektorn och fokusera på att utveckla för en större samhällsnytta.

Cirkulär ekonomi – mer än bara återvinning

Under slutet av 2019 fick Andréa möjlighet att projektleda ett av Växjö kommuns stora innovationsprojekt, Diaccess, som kommunkoncernen genomför i samarbete med privata näringslivet för att främja hållbarhetsfrågor inom Agenda 2030.

-Snart avslutas detta projekt men hållbarhetsfrågorna kommer vi arbeta vidare med, och för min del ser jag fram emot att få stödja näringslivet med samarbetsmodeller för en mer cirkulär ekonomi, säger Andréa och tillägger, -Cirkulär ekonomi är så mycket mer än bara återvinning. det krävs genomtänkt design, inkludering och samarbete om vi ska lyckas med klimatomställningen.

Vad är det bästa med att få bo och verka i Växjö?

-Växjö är en stad som hela tiden strävar framåt, men värnar samtidigt om sitt kulturarv. Här kan mina barn växa upp i en härlig blandning av närhet till skog och natur, storstad och valfrihet. Jag ser fram emot att få jobba med ett kompetent team, och få vara en del av att främja ett innovativt och hållbart företagsklimat.

Uppdaterad: 23-september-2022