Kommunens webbplatser

Vilken månad, och det blir bättre!

Septembervädret har verkligen varit varierande så här långt och det är väl en indikation på att hösten verkligen är på gång och vintern inte är långt därefter. För mig är det en fantastisk säsong med mycket spännande som är på gång både privat och för Växjö kommun.

Publiceringsdatum22-september-2022

Sedan förra månadsbrevet har vi genomfört ett flertal spännande event tillsammans med vår partners i stan. Jag tänker givetvis på Karl-Oskar dagarna med det fantastiska avslutet med The Ark på stortorget. Det uppskattades att 15 000 kom och tittade på den avslutningen, med kö upp för hela storgatan mot Oxtorget. Kan sommarmånaderna avslutas bättre än så? Tack Nisse på Växjö Citysamverkan för en fantastisk organisation runt detta evenemang. Utöver det så genomfördes också MAT2022 från den 9 september och en vecka fram i tiden. Fokus i Växjö var bland annat på att minimera matsvinn där vi skapade ett nytt spännande koncept kring detta med allt från föreläsningar till ”fine dining”. Runt 2000 personer passade på att testa buffén som även byggde på detta koncept. Det här är verkligen något att bygga vidare på inför nästa år.

Flyget på frammarsch
Under september så har BRA passat på att lansera nya tider för flyget till Stockholm, vilket kommer vara en bidragande möjlighet för vårt lokala näringsliv. Jag hoppas verkligen att våra företag ser möjligheten i detta och också tittar närmre på de gröna möjligheterna som BRA arbetar med för att klimatanpassa flyget ytterligare. Utöver det så har Växjö Småland Airport lanserat nya linjer som tar oss vidare ut i Europa, jag kan verkligen inte vänta på att testa dessa nya möjligheter!

Integration och näringslivsutveckling
Jag vill även slå ett slag för Raed Kamil’s fantastiska projekt, Level Växjö, som hade sin kick-off i slutet av augusti. Level Växjö är ett fristående samarbete med Level som redan är etablerat i Malmö. Alla som vill och har en idé är välkomna att ta kontakt med Level Växjö, oavsett bakgrund. Utöver nätverkande erbjuds stöttning i form av lotsning till exempelvis banker, myndigheter och andra viktiga kontakter

Teamet växer
Jag vill passa på att välkomna Andréa Swedenborg till vår verksamhet och jag är verkligt glad att du valde oss och jag är helt övertygad om att du och din kunskap kommer bidra till att höja verksamheten ytterligare. Jag vill också välkomna Ellen Josander som kommer vara på plats hos oss i 10 veckor som praktikant, med fokus på destinationsutveckling och besöksnäringen.

Med fokus på att få ut det mesta av allt som hösten erbjuder,

Fredrik Lindblad, näringslivschef

Uppdaterad: 22-september-2022