Kommunens webbplatser

Flygbolaget BRA utökar sina avgångar mellan Växjö och Bromma

Den 12 september börjar flygbolaget BRA flyga dagliga avgångar mellan Växjö – Bromma. Det innebär att Växjöbor återigen har möjlighet att besöka Stockholm över dagen. Totalt handlar det om två till tre avgångar per dag i vardera riktningen måndag-fredag samt en rundtur på fredag.

Publiceringsdatum08-juli-2022

-Det blir bättre och smartare avgångar som passar näringslivet och de som arbetar bättre, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö som länge efterfrågat en förbättrad tidtabell.

Det nya bränslesnåla turborpropflygplanet av modellen ATR 42-500 med 48 platser gör det möjligt att erbjuda både snabbare och fler avgångar med jämnare mellanrum.

-Bra förbindelse med Stockholm är ett måste för att regionen skall kunna fortsätta att utvecklas. Flyget är en viktig del för att säkerhetsställa bra förbindelse med vår huvudstad och för att kunna flyga vidare till andra delar av Sverige. Att BRA nu väljer att återigen satsa med en utökad tidtabell med mycket attraktiva avgångar är varmt välkommande, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

På Stockholm-Bromma flygplats kommer det också vara möjligt att på så kort tid som 20 minuter byta flygplan och fortsätta sin resa till bland annat Umeå, Visby, Åre/Östersund, Helsingfors eller Sälen.

Uppdaterad: 08-juli-2022